Nacka Publicerad 14:08, 23 november 2019

• Torgny, mångårigt ideellt engagerad i föreningar och organisationer, är en av tio nominerade • "Jag kan lite känna att det var på tiden"

Vardagshjälte med minst sagt många roller och som i årtionden gjort livet bättre, roligare och mer intressant för otaliga Nackabor.

Många roller står det i motiveringen — berätta om några?
– Jag är aktiv i Nacka-Värmdö Hyresgästförening, Nacka Hembygdsförening och Nacka miljövårdsråd. Jag har varit jultomte och arrangerat midsommarfirande i Nyckelviken. Varit slusskapten i föreningen Sicklaslussen. Det är bara några av grejerna.

Vad har drivit ditt engagemang?
– Det har mycket att göra med min ideella bakgrund. Jag är gammal veteran på området, jag var med vid Almstriden och en av de första papporna som tog barnledigt, till exempel. Nu engagerar jag mig mer i föreningar än redaktionsgrupper.

Vad betyder nomineringen för dig?
– Den är viktig, för mig är det en liten belöning för alla år jag kämpat och engagerat mig. Jag kan känna lite att det var på tiden.

Så röstar du

• Rösta på din favorit senast den 4 december på nacka.se, eller mejla din favorit till aretsnackabo@nacka.se

• Du kan också rösta manuellt i något av de röstbås som finns utplacerade i Nacka Forum, Nacka stadshus, Diselverkstaden, Fisksätra centrum, Orminge centrum, Saltsjöbadens centrum och Älta centrum.