Thomas Arlevall kan bli Årets Nackabo

Kyrkoherden som vände sig till alla. FOTO: Privat
Nacka Publicerad 08:59, 23 november 2019

• Kyrkoherden är en av tio nominerade • "Jag tror jag upplevs som lätt att komma nära"

Kyrkoherde som vände sig till alla och som med musik och glädje gjort Saltsjöbadens församling till kyrkan mitt i byn.

I nomineringen står det att du ”vände dig till alla”, vad betyder det?

– För mig har det alltid varit viktigt, oavsett om jag jobbat med barn, familj, vuxna eller konfirmander, att skapa en plattform där folk kan mötas — både i kyrkan och i verksamheten i övrigt. Det är när vi möts och pratar med varandra som vi kan på verka och skapa ett bättre samhälle.

Vad gör Saltsjöbadens församling speciell?

– Min upplevelse är att det finns ett starkt engagemang för kyrkan, den betyder mycket för många. Och det är oavsett om man går på gudstjänst varje söndag eller vill engagera sig i kyrkans sociala arbete.

Varför tror du att du var så uppskattad?

– Jag tror att jag upplevs som lätt att prata med, lätt att komma nära i de här frågorna. Det finns ingen ”kyrklig mur” emellan.

  • NVP