Nacka Publicerad 13:45, 05 november 2019

• Stamgäster misshandlade och hotade anställd på Kvarnholmenrestaurang • Laddad pistol hittades i en buske

De båda stamgästerna misshandlade en anställd på en krog på Kvarnholmen — och en av dem hotade honom med en laddad pistol. Nu har de dömts till fängelse.

Det var på kvällen den 17 augusti som männen, 33 respektive 42 år gamla, inför vittnen gav sig på den anställde på restaurangen, där de själva var stamgäster. 

De drog ner den anställde på marken och slog honom. 33-åringen hotade honom dessutom med pistol. Sedan rusade de från platsen. 

Men de kom inte långt. Personal på restaurangen hade larmat polisen, och bara en kvart senare greps männen i närområdet. Senare på kvällen hittade polisens vapenhund en laddad halvautomatisk pistol i ett närliggande buskage — som visade sig vara det vapen som 33-åringen använt vid hotet.

Nu har domen fallit i Nacka tingsrätt. Den äldre av gärningsmännen döms för bland annat misshandel och narkotikabrott till fyra månaders fängelse.

För 33-åringen blir straffet desto hårdare. Han får tre års fängelse för bland annat grovt vapenbrott, grovt olaga hot och misshandel.

Båda männen har ett kriminellt förflutet, med avtjänade fängelsestraff, och några av brotten som de nu dömts för har inte samröre med händelserna på Kvarnholmen.

  • Hanna Bäckman