Värmdö Publicerad 13:22, 28 november 2019

• Kika på konst och samtala med konstnärer till helgen

Den 30 november och 1 december är det "JULKUL" i Gustavsbergs hamn med julöppna ateljéer på G-Studion i gamla porslinsfabriken i Gustavsberg. Du får möjlighet att kika in i de olika ateljéerna och samtala med de aktiva konstnärerna om konsthantverk och formgivning. Öppettiderna är 11.00-16.00 på lördag och 11.00-15.00 på söndag.

Konstnären Anders Wallin håller adventsmingel i nya ateljén på Villagatan 1 i helgen. Öppet lördag och söndag 12-17.00.

Klockan 13 blir det fabriksvisning av Hushållsporslinsfabriken, HFP, då man kan se hur det går till att tillverka porslin och ställa frågor. Samling vid Vattenhjulet i hörnan Chamottevägen/Odelbergs väg, det är fritt inträde. Fabriksbutiken har öppet 11-17. Under dagen finns också formgivaren Margareta Hennix på plats.

Mer information om vad som händer i Gustavsbergs hamn finns på Bistro Gustavsbergs hemsida, www.bistrogustavsberg.se