Hotade polis och väktare — döms

Värmdö Publicerad 07:53, 29 november 2019

• Hade vapen i bostaden • Har förnekat brott

En 57-årig man hotade att skjuta både väktare och poliser, nu döms han för olaga hot.

Händelsen inträffade i mars då väktarna, som jobbade för en störningsjour, hade kallats till mannens adress på grund av att det spelades hög musik från hans lägenhet. När de befann sig utanför dörren hotade mannen att skjuta dem. En polispatrull kallades till adressen och mannen hotade då även till poliserna. Det visade sig senare att mannen hade vapen i lägenheten.

I juni åtalades mannen, som förnekat brott, för grovt olaga hot, han dömdes dock för olaga hot av normalgraden. Förutom skyddstillsyn ska han betala 150 dagsböter. Han ska även betala 5 000 kronor i skadestånd till de två väktarna och en polis.