"Gucci Grandma" kan bli Årets Nackabo

Eija Nasca. FOTO: PRIVAT
Nacka Publicerad 15:34, 21 november 2019

• Tiktok-profilen Eija Nasca, aka Gucci Grandma, är en av tio nominerade • "Man ska inte vara så rädd att prova nya saker när man blir äldre"

Inspirerande och ungdomlig Nackasenior som med bland annat 3 000 följare på TikTok visar att äldre personer självklart ska vara med och utveckla sociala medier.

Hur hamnade du på TikTok?
– Jag började med att lägga upp filmer på Youtube först, för att mina två äldsta barnbarn tyckte att jag skulle prova. Sen började vi även med Tiktok. Då visste jag knappt vad det var. Men jag blev fort helt inne i det. Det är jättekul och jag har fått otrolig respons. När jag är i Forum och på bussen händer det att 13-14-åringar skriker ”Gucci Grandma!” efter mig och ställer frågor till mig. 

Har du något särskilt budskap du vill förmedla i filmerna du lägger ut?
– Jag tycker inte att man ska vara så rädd att prova nya saker när man blir äldre. Man måste hänga med, det är kul och man lär sig mycket.

Så röstar du på din Nackafavorit

Rösta på din favorit senast den 4 december på nacka.se, nackaforum.se eller mejla till aretsnackabo@nacka.se

Du kan också rösta manuellt i något av de röstbås som finns utplacerade i Nacka Forum, Nacka stadshus, Dieselverkstaden samt Fisksätra, Orminge, Saltsjöbadens och Älta centrum.