Ammi Wahlén kan bli Årets Nackabo

Ammi Wahlén. FOTO: PRIVAT
Nacka Publicerad 09:58, 21 november 2019

• Caféentreprenören är en av tio nominerade • "Mitt mål är att skapa mötesplatser för människor"

Driftig entreprenör som med smakerna på rätt ställe gjort caféet i centrum, restaurangen på golfklubben och kiosken i Erstavik till viktiga och naturliga mötesplatser i Saltsjöbaden. 

Hur kom det sig att du driver tre serveringar i Saltsjöbaden?

– Det började med att jag öppnade Sweet & pure i centrum för sju år sedan. Golfklubben har frågat i flera år om jag ville ta över restaurangen där, och för två år sedan kände jag att det var kul att prova. Och kiosken vid Erstaviksbaden startade jag för att kunna ge sommarjobb till ungdomar. 

Varför tror du att du har blivit så uppskattad?

– Mitt mål är att skapa mötesplatser för människor, platser där man kan samlas och äta gott. Jag älskar människor! En kund skrev till mig att jag, även när jag är utsliten och trött, alltid lyssnar på folk. Det var så fint att jag nästan började gråta. Jag vill inte bara vara en glad figur, utan en riktig människa.

Så röstar du på din Nackafavorit

Rösta på din favorit senast den 4 december på nacka.se, nackaforum.se eller mejla till aretsnackabo@nacka.se

Du kan också rösta manuellt i något av de röstbås som finns utplacerade i Nacka Forum, Nacka stadshus, Dieselverkstaden samt Fisksätra, Orminge, Saltsjöbadens och Älta centrum.