Värmdö Publicerad 09:01, 02 oktober 2019

• Körde på dovhjort • Stora skador på bil

På knappt en timme under tisdagskvällen skedde tre viltolyckor på Värmdö.

Polisen tog emot larm om den första olyckan klockan 18.29. En bil hade kört på vad man trodde var ett rådjur på Kalvsviksvägen på norra Värmdö. Bilen fick stora skador, bland annat ska kylaren ha spräckts, men ingen person ska ha kommit till skada.
Viltvårdare som kallades till platsen lokaliserade det skadade djuret, som visade sig vara en dovhjort.

Ungefär en halvtimme senare, klockan 19.02, kom nästa larm, också från norra Värmdö. I höjd med busshållplats Eke på Värmdövägen ska en hjort eller ett rådjur ha blivit påkört. Det finns inga uppgifter om skador, varken på person eller fordon.

Den tredje olyckan skedde på Ingarö, i Skälsmara. Larmet om att ett rådjurskid blivit påkört kom klockan 19.26. Ett lyktglas på bilen ska ha gått sönder i krocken, i övrigt finns inga rapporter om skador.
Rådjuret hittades senare dött av viltvårdare.