Sport Publicerad 10:01, 11 oktober 2019

• Förkrossande seger mot GT Söder • Kardell: ”Vi hoppas vara på topp när slutspelet börjar”

Det var topplaget mot nykomlingen. David mot Goliat. Handbollsderbyt mellan Skuru och Söder i torsdags kunde bara sluta på ett sätt.

– Det var klasskillnad, säger Skurus tränare Mats Kardell efter segern med 35–20.

Trots att fjolårsfinalisten missade två straffar och åkte på dubbla utvisningar tidigt i matchen hemma i Nacka Bollhall, var det aldrig särskilt spännande. Och när hemmalaget gick från 3-2 till 15–2 var matchen över.

– Det var en social match för oss, vi fick lufta hela truppen, säger Mats Kardell.

En perfekt uppladdning inför en tuff helg med europaspel, med strat på bortaplan mot ryska HC Zvezda.

– Bra att få spara energi infor den matchen.

Hur ser du på era chanser mot Zvezda?

– Det är svårt att analysera på förhand, men känslan är att vi har en bra chans. Vi kan inte åka dit och förlora med tio tolv bollar, det tar vi inte igen hemma. Men tre fyra mål tror jag vi kan ta upp. Men jag tror också att vi har en bra chans att vinna borta.

I seriespelet här hemma innebar segern mot Söder att Skuru inlett säsongen med två segrar, en oavgjord och en förlust på fyra matcher.

– Vi befinner oss ungefär där vi trott inför säsongen. Redan efter fyra matcher vet vi att vi inte kommer skrapa ihop lika många poäng som förra året. Vi har ju gjort en föryngring i truppen och de unga spelarna kommer att höja sin nivå under säsongen, men det tar tid och vi har ingen panik.

– Jag tror att vi kommer bland i prestationer under hösten och stabiliseras under våren. Målet är att vara riktigt bra när slutspelet börjar, säger Mats Kardell.