Värmdö Publicerad 14:00, 10 oktober 2019

• "Arbetslinjen gäller även oss"

Majoritet för Värmdö beslutade i går i kommunstyrelsen att skärpa kraven för politikernas pensionsavtal.

Arbetslinjen gäller även oss

Tiden för omställningsstödet sänks från maximalt tre år till nio månader. Dessutom fördubblar man tiden som förtroendevalda måste ha haft sitt uppdrag, från ett år till minst två år, för att omfattas av omställningsstödet.
– Arbetslinjen gäller även oss politiker. Förändring och kostnadsmedvetenheten ska börja med oss själva. Det är orimligt att vi som politiker ska kunna leva på en ”fallskärm” i flera år, säger Deshira Flankör, M, kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Majoriteten tog även bort möjligheten att politiker ska kunna få omställningsstöd när man fått ett nytt arbete. Tidigare har det varit möjligt att få omställningsstöd under ett års tid samtidigt som man fått lön från sin arbetsgivare.

Förändringarna gäller för förtroendevalda som arbetar heltid eller minst 40 procent.