Näringsliv Publicerad 14:26, 02 oktober 2019

• Äldreomsorgen och Stena fastigheter tog emot flest • Fler killar än tjejer

Inför sommaren 2019 sökte 1 313 ungdomar sommarjobb via Nacka kommun. 709 av dem fick jobb, varav 398 med kommunen som arbetsgivare och 311 i privata företag. Därutöver fick 58 ungdomar plats i entreprenörsutbildningen Rookie startups. Det framgår av en statusrapport, som presenterades på arbets- och företagsnämndens senaste möte.

Merparten av de kommunala jobben erbjöds inom äldreomsorgen. Näst flest jobbade med att städa och fixa till skolgårdar.

Bland de privata arbetsgivarna tog Stena fastigheter emot flest sommarjobbare, följda av Quality hotel. I statusrapporten anger tjänstemännen som ett förbättringsförslag att stora privata företag, som Bauhaus, Atlas Copco och Atrium Ljungberg, skulle kunna samarbeta med kommunen kommande år. 

Att betydligt fler killar (431) än tjejer (278) fick jobb lämnas däremot okommenterat i rapporten.

  • Hanna Bäckman