Nacka Publicerad 10:49, 30 oktober 2019

• ”Har gått ihop för att sluta igen” • Skänker pengar till välgörenhet

För drygt två år sedan, i augusti 2017, tog mäklarfirmorna i Nacka ett gemensamt beslut om att sluta använda hänvisningsskyltar vid visningar och försäljningar. Initiativet var ett sätt att bidra till att minska nedskräpningen i kommunen. 

Löftet hölls dock inte, för nu gör Nackamäklarna ett nytt försök att släppa plastskyltarna.
– Vi slutade och skötte oss jättebra fram till i somras då skyltandet tog fart igen. Nu var tagit en ny vända och gått ihop för att sluta igen, säger Johan Markelius, Svensk fastighetsförmedling i Nacka.
– Förutom att skyltarna i dag inte behövs då nästan alla hittar fram med hjälp av sina mobiler så bidrar de till en negativ miljöpåverkan och de bidrar till nedskräpningen i kommunen, fortsätter han.

Johan Markelius uppmanar de som hittar en hänvisningsskylt från en Nackamäklare att lämna in den till Svensk fastighetsförmedlings kontor i Sickla. För varje inlämnad skylt skänker mäklarfirman fem kronor till Barncancerfonden.