Man jagade barn — misstänks för olaga hot

Värmdö Publicerad 12:50, 16 oktober 2019

• Blev aggressiv och anklagade pojkar för stöld

Barn i 12-årsåldern blev, enligt en polisanmälan, på tisdagskvällen jagade av en aggressiv man i närheten av kommunhuset i Värmdö.

Vid klockan 18.40 på tisdagen kontaktade en förälder polis efter att hennes son kommit hem och berättat att han hade blivit jagad av en aggressiv man.

Enligt Magnus Mohlin, kommunpolis i Värmdö, hade pojkar i 12-årsåldern varit i skogen mellan Gustavsbergs centrum och Värmdös kommunhus. De hade, vid 17.30-tiden, varit vid något som Magnus Mohlin beskriver som en ”uteliggarplats”.
– Det är en plats med mycket skräp och bråte. Jag tror inte att någon bor där, men det är någon form av tillhåll. När pojkarna var där dök en man upp och anklagade dem för att ha tagit saker som han sa tillhörde honom. När barnen sa att de inte hade tagit något blev mannen aggressiv och började jaga dem, säger Magnus Mohlin.

Mannen sprang efter en av pojkarna, som har uppgett att han tyckte sig se något som såg ut som en kniv i mannens hand.
– Pojken ska tydligen ha vetat att det fanns väktare eller ordningsvakt vid kommunhuset så han sprang dit och ska ha fått hjälp av vakten, säger Magnus Mohlin.

Polisen har ännu inte varit i kontakt med väktaren eller ordningsvakten.
En polispatrull var på platsen där mannen konfronterade pojkarna under tisdagskvällen. Då fanns ingen människa där.
– Jag var där imorse, men inte heller då var någon där, säger Magnus Mohlin.

Det finns i nuläget ingen misstänkt eller gripen för händelsen, som rubriceras som olaga hot.
Magnus Mohlin säger dock att man har ett ”gott signalement” på mannen.
– Han ska vara i 50-årsåldern, ha grått skägg och se ”härjad” ut. Han var klädd i svarta kängor och slitna jeans. Om det är så att det rör sig om en person som saknar bostad kanske till exempel ordningsvakten eller väktaren på kommunhuset vet vem det är, säger han.