Gustav Bergman vann världscupen

Gustav Bergman. FOTO: RYNO QUANTZ (ARKIV)
Sport Publicerad 10:30, 28 oktober 2019

• Första gången på 23 år • "Det näst största du kan vinna i orientering"

OK Ravinens landslagsman i orientering, Gustav Bergman, vann lördagens medeldistans i världscupen, och vann därmed världscupen totalt.
Det var första gången på 23 år som en svensk löpare vann herrarnas världscup.

Han var egentligen ovillig att resa till världscupavslutningen i Kina, av politiska skäl. Men han kände att han inte kunde missa möjligheten att vinna världscupen.
Och med en deltävling kvar (sprint på tisdag) är Gustav Bergman, OK Ravinen, vinnare av världscupen. Han vann medeldistansen i Kina med en minut och 13 sekunder före Joey Hadorn, Schweiz.

Och eftersom tvåan i sammandraget, norrmannen Olav Lundanes, inte kom till start drygade han ut ledningen rejält.
Bergman, med två VM-medaljer under året, inledde säsongen starkt med två segrar i Finland. Han har efter det varit stabil med hyggliga placeringar, men bara en pallplats, I Norge.
– Klart att det är jättestort, den totala världscupen är det näst största du kan vinna i orientering, där VM såklart är störst, sa Bergman i en kommentar efter tävlingen.

Världscupen i Guangzhou fortsätter med sprinten på tisdag och då är det meningen att Järla IF:s Karolin Ohlsson ska kunna utmana omöjliga Tove Alexandersson, som hittills vunnit samtliga världscuplopp.