”Ge oss ett övergångsställe vid Järla station”

Insändare Publicerad 11:06, 08 oktober 2019

• ”Vi vill prioritera att ingen skadas på grund av att man har bråttom till bussen eller bara vill ta en genväg", skriver insändarskribenterna.

Vi har märkt ett problem i Nacka! Det är många som har bråttom till bussen och vill ta en genväg över vägen vid Järla stations busshållplatser. Därför vill vi ha ett övergångsställe över vägen vid busshållplatserna för att minska risken att någon blir skadad. Bilarna på Värmdövägen kör väldigt fort och därför blir det farligt när elever från Eklidens skola och Nacka gymnasium springer över där varje dag för att hinna till bussen på andra sidan eller bara inte orkar gå över bron eftersom det tar mycket längre tid.

Vi tror att det skulle underlätta för många, både elever och vuxna, om det fanns ett övergångsställe där. Och föräldrar till eleverna skulle inte behöva vara oroliga när dom vet att det finns ett säkert sätt för deras barn att ta sig över.
Självklart finns det redan många övergångsställen på Värmdövägen vilket många bilister kan tycka är jobbigt, men om många som kör bil störs av det kanske dom väljer att åka kommunalt istället vilket är bättre för miljön. Elever på Järla skola har också tyckt att det har varit för mycket trafik vid deras skola vilket kan påverka barnen eftersom det är en grundskola och eleverna där är inte så stora och det kan hända många olyckor. Detta problem kommer också lösas om fler människor väljer att åka kommunalt.
Främst vill vi prioritera att ingen skadas på grund av att man har bråttom till bussen eller bara vill ta en genväg. Därför tycker vi att Nacka kommun också ska prioritera detta och göra ett övergångsställe som både kommer rädda liv och miljön!

Ingrid och Yasmin
Eklidens skola