Nacka Publicerad 10:32, 29 oktober 2019

• Bröt sig in genom altandörr • Ingen gripen

Klockan 17.15 på måndagseftermiddagen larmades polis till ett pågående villainbrott i Saltsjö-Duvnäs. Anmälaren hade kommit hem till bostaden och upptäckt att tre gärningspersoner hade brutit sig in via en altandörr.

När inbrottstjuvarna blev ertappade ska de, enligt polisen, ha sprungit från platsen, ner för en backe och till en väntande bil.
– Anmälaren och ytterligare nån person ska då ha sprungit efter och ryckt upp bildörren. En av gärningspersonerna ska då ha dragit kniv och hotat dem, säger Anna Westberg, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Efter knivhotet ska gärningspersonerna ha hoppat ur bilen och istället sprungit i riktigt mot Saltsjö-Duvnäs station. Ingen misstänkt har kunnat gripas.
– Men bilen lämnades på platsen så den kommer undersökas. Det var ett bra ingripande av målsägande, säger Anna Westberg.

Ingen skadades i händelsen som rubriceras som stöld genom inbrott och olaga hot. Det saknas tydligt signalement på gärningspersonerna som beskrivs vara i 30–40-årsåldern.