”Bygg en bro till Tyresö!”

Insändare Publicerad 09:57, 02 oktober 2019

• "Skulle underlätta för många"

Vi är två tjejer på 14 år, som bor i Saltsjöbaden och Saltsjö-Duvnäs och har en del åsikter om sådant som rör oss i kommunen. Vi har ett förslag på att bygga en bro från Solsidan till Tyresö då vi upplever besvärliga och problematiska resor mellan kommunerna.

Nacka har drygt 100 000 invånare, varav 9 000 Saltsjöbaden, medan Tyresö har drygt
45 000 invånare. Mellan Tyresö och Solsidan är det cirka tre mil. Färden i bil tar 26 minuter vilket ungefär är 15 minuter mer än vad färden hade tagit om en väg ledde över bron. Det vore mycket mer effektivt och skulle underlätta för många om det hade funnits en bro mellan orterna. Vi bör ha en folkomröstning och bilda opinion där vi samlar in namnunderskrifter. Då kommer alla i kommunen kunna bidra med sin åsikter.

Amalia Johnson och Alicia Garell