Bullerregler påverkar Boo FF:s fotbollsfinal

Spelar på söndag — utan speaker. FOTO: BOO FF
Sport Publicerad 09:41, 04 oktober 2019

• Får inte använda speaker • Boo FF ställs mot Tyresö FF

På söndag spelar Boo FF final i Victoriacupen, där Stockholms damklubbar gör upp. Cupen tillämpar ett handikappsystem där lag från lägre divisioner får inleda matcherna med en straffspark för varje division som skiljer lagen. 

För motståndet i finalen står division 1-klubben Tyresö FF. Eftersom Boo FF spelar i division 2 får de därför inleda matchen med en straffspark. Icke desto mindre är Tyresö FF favoriter att vinna, anser Boo FF:s sportchef Andreas Bild. 

– Men vi känner att vi har en bra chans att göra en bra match mot dem då vi vann division 2 i överlägsen stil och har ett bra självförtroende inför matchen. Våra spelare tror naturligtvis att de kan vinna matchen och har sett fram emot finalen i flera veckor. 

Han betonar betydelsen av att sätta bonusstraffen.

– Vi hoppas att vår straffläggare har nerverna i styr, säger Andreas Bild.

Noterbart är att matchen, på grund av rådande bestämmelser kring buller på Boovallen, kommer att spelas utan speaker och att presentation av spelarna inför matchen uteblir. 

– Vi hoppas på mycket publik som kan applådera in spelarna, säger klubbchefen Liv Sahlberg.

Finalen spelas på söndag på Boovallen, med start klockan 13.

  • Ingemar Lundin