Nacka Publicerad 10:38, 17 september 2019

• Stor uppslutning på idrottsmanifestationen • Rädda Nackaidrotten: ”Vi vill se grävskopor som börjar bygga!”

”Vi vill rädda idrotten i Nacka” skanderade den massiva folkskaran utanför Nacka stadshus på måndagskvällen.

Manifestationen för att skapa bättre förutsättningar för idrottande barn och ungdomar lockade över 1 000 barn, föräldrar och idrottsledare. En namninsamling med över 3 000 underskrifter överlämnades till de styrande politikerna.

Arrangören Rädda Nackaidrotten var mycket nöjd med kvällen.

– Vi är imponerade och glada över att så många kom och över deras engagemang. Klubbar från flera håll dök upp och vi fick med bredden, säger Petra Eurenius, en av initiativtagarna.

– Vi uppnådde det vi ville. Vi vill bli lyssnade på, vi vill se förändring och vi vill få garantier om att det blir bättre. Vi är många, vi är oroliga, rädda och några är arga, säger Petra Eurenius.

När NVP i går talade med kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau så sa han att det inte finns någon konflikt och att ingen behöver vara orolig eftersom alliansen satsar på 13 nya anläggningar under den kommande femårsperioden.

Håller du med om att det inte finns någon konflikt?

– Jag håller inte alls med. Det finns definitivt en konflikt om hur vi ser på situationen. Nacka ligger dåligt till vad gäller idrottsanläggningar, näst sämst av kommunerna i Stockholm efter innerstaden. Hur kan man då säga att man inte är orolig, undrar Petra Eurenius.

– Vi ser barn som slutar, barn som inte får plats i lag och barn som flyttar sin träning till andra kommuner. Vi vill nu ha bevis av politikerna vad gäller planer och budgetar. Vi vill se verkstad och vi vill se grävskopor som börjar bygga!

Rädda Nackaidrotten ska summera gårdagens händelse och därefter gå vidare.

– Vi planerar nästa steg, vi kommer fortsätta driva frågan och ha en dialog med politikerna, säger Petra Eurenius.