Sport Publicerad 09:51, 30 september 2019

• "Det största man kan vinna efter VM"

Två femteplatser och en 24:e plats. Det blev resultatet för orienteraren Gustav Bergman, OK Ravinen, under helgens världscuptävlingar i Schweiz. Därmed leder Bergman fortfarande den totala världscupen som avgörs i kinesiska Guangzhou 26-29 oktober.

– En seger i totala världscupen skulle betyda väldigt mycket. Det är det största man kan vinna efter VM. Nu åker vi på läger till Tjeckien men när vi kommer hem däremot kommer jag att springa mer fart och sprinter för att vara redo när det är dags för avslutningen i Kina, säger Bergman i ett pressmeddelande.

Bergman har inför avslutningen 399 poäng. Tvåan Olav Lundanes, Norge, 370 poäng.

I damernas världscup ligger Karolin Ohlsson, Järla Orientering, på åttonde plats.