Polisen: "Samma måltavla i Sickla som i Råcksta"

Nacka Publicerad 13:22, 09 september 2019

• Presskonferens om skjutningar • "Extremt beroende av allmänhetens hjälp" • "Skadade personer hade inte med konflikten att göra"

Klockan 13 på måndagen påbörjades en presskonferens om den senaste tidens skjutningar i Stockholmsområdet.

Carolina Paasikivi, polisområdeschef Stockholm syd, pratade bland annat om gårdagens skjutning i Nacka, och uppgav att de två personerna som blivit skjutna är allvarligt skadade. 

– Vi jobbar med det här med förstärkt närvaro. Vi har stort fokus och resurs kring de här utredningarna och vi kan konstatera att det mord som genomfördes i Råcksta för en tid sedan hade samma mål som skjutningen i Nacka, samma person, sa hon på presskonferensen.

Hon syftade då på skjutningen i Råcksta för snart två veckor sedan, då en 18-årig kvinna från Fisksätra dödades. 

Carolina Paasikivi fortsatte:

– Vi har en bra bild av vilka som är inblandade i de här konflikterna, och deras avsikt och förmåga. Men oavsett om de är offer eller gärningspersoner samarbetar de inte med oss, de pratar inte med oss. Det gör att vi är extremt beroende av allmänhetens hjälp. Vi behöver tips, iakttagelser och vittnesuppgifter av alla de slag. För de inblandande pratar inte med oss.

Senare under pressträffen bekräftade Carolina Paasikivi att de två personer som skadades inte hade med konflikten att göra.

  • NVP