Sport Publicerad 12:07, 28 september 2019

• Fin sommarskörd för bågskytteklubben

Bågskytteklubben BK Fiskgjusen kan summera en lyckad sommar med medaljer i samtliga stora tävlingar. I disciplinen tavla har klubben under sommaren inkasserat fyra medaljer. Vid SM i Helsingborg vann Roland Bexander guld i masterklassen och Paul Raukas brons i elitklassen. Vid tavel-DM på Ryttarstadion i Stockholm blev det två guld. Dels för Jonas Hellsén i elitklassen och återigen för Roland Bexander i masterklassen.

Framgångar har det även blivit i 3D-disciplinen. Vid SM i Huskvarna tog Janne Liljegren ett brons i elitklassen, endast slagen av landslagsskyttar. Peter Bergkvist fyllde sedan på klubbens prisskåp med att erövra brons vid DM i Stockholm och Danderyd.

På sensommaren väntade DM i jakt- och fält-disciplinerna. Vid tävlingarna på Stallarholmen sköt Jonas Hellsén till sig bronset i båda elitklasserna. Juniorskytten Jesper Markussen prickade samtidigt hem dubbla guld.

Noterbart är även att klubbens eget arrangemang, 3D-tävlingen ”Grottskottet” den 2 juni, lockade 79 skyttar från hela Sverige, landslagsskyttar inkluderade.