Kultur & Nöje Publicerad 13:52, 27 september 2019

• Elisabeth Ubbe: "Mitt mål är att lyfta upp och avväpna." • Inspiration från "En man i byrån".

Gustavsbergsfotografen Elisabeth Ubbe är aktuell med en fotobok. Bilderna kommer från hennes fotoprojekt ”Still dick – Motstånd”.

Projektet består av tre fotografiska serier kring fenomenet dickpics och består bland annat av Elisabeth Ubbes egna versioner av kända konstnärers stilleben — dock med en penis tillagd i kompositionen. En serie är inspirerad av Lill Lindfors ”En man i byrån”.
Bilderna har Ubbe bland annat ställt ut i sin ateljé på Gotland.

”Mitt mål är att lyfta upp och avväpna denna aktuella samtidsfråga om ett olagligt fenomen som ofta flyger under radarn, men som är oerhört vanligt och som drabbar både så små flickor som sju-åttaåringar och oss andra kvinnor, men även homosexuella män”, skriver Elisabeth Ubbe i ett pressmeddelande.

Boken släpps, imorgon den 28 september.