Klart med ny krögare på Kattholmen

FOTO: VÄRMDÖ KOMMUN
Näringsliv Publicerad 12:13, 26 september 2019

• Lokalt och skandinaviskt i fokus. • "Vill skapa ett landmärke"

Kattholmen i Gustavsbergs hamn har av Värmdö hamnar och kommunen successivt gjorts till en allt mer levande plats de senaste två somrarna, sedan gästhamnen stod klar. Årets midsommarfirande blev till exempel mycket välbesökt, och under sommaren anordnades en rad aktiviteter i området.

Men någon krögare som kan och vill satsa långsiktigt på Kattholmen har man inte kunnat skaka fram. I våras rapporterade NVP att kommunen tog hjälp av stjärnkrögaren Melker Andersson för att hitta rätt person — och nu har man funnit honom: Daniel Arlycke, som i dag driver konferensanläggningen Villa Soludden i Värmdö.

Senast den 1 juni nästa år ska han öppna restaurangen i det gamla elverkshuset. Det utlovas att lokala, närproducerade och skandinaviska råvaror ska stå i fokus, men att maten ska ha inspiration från hela världen. Restaurangen ska vara öppen året om, och ha både ett orangeri och en uteservering.

– Vi vill skapa ett landmärke för Gustavsbergs hamn, Kattholmen och Värmdö kommun. Restaurangen ska vara något som vi Värmdöbor vill identifiera oss med och vara stolta över, något som är mer än just en vanlig restaurang, säger Daniel Arlycke i ett pressmeddelande.

  • Hanna Bäckman