Jessica Folcker tar ton på båtvarvet

Jessica Folcker. FOTO: Pressbild
Kultur & Nöje Publicerad 12:19, 18 september 2019

• Spelar med Lyxorkestern. • "Det blir knappast mina låtar."

Hon bor på ett skepp och ska nu sjunga på ett båtvarv. Föreningen Saltis kultur & nöjen arrangerar Allsång på varvet då artisten Jessica Folcker ska uppträda med Anders Forsslunds lyxorkester.
– Det ska bli roligt att komma tillbaka till Saltis, säger hon.

Sune Carlssons båtvarv i Neglinge är känt för mycket. Numer också som konsertlokal. På lördag blir det allsång på varvet när Lyxorkestern och Jessica Folcker uppträder för och med publiken.
– Jag vet inte exakt vad vi ska sjunga och spela, men det blir knappast mina låtar. Det är ett allsångsprojekt, ibland leder jag sången, ibland Anders (kapellmäster Forsslund).

44-åriga Jessica Folcker slog igenom rejält i slutet av 90-talet. Hon hade en egen karriär med fyra cd-plattor, och var sångare bakom artister som Dr Alban, Leila K och E-Type. Innan hon försvann från rampljuset.
– Jag har fyra barn och har varit mamma mest de senaste åren, förklarar hon. 
– Men jag är sångare och arbetar som det. Nu på senare tid har jag börjat jobba mer eftersom barnen blivit större.

Jessica Folcker bodde i sju år på olika adresser i Saltsjöbaden och Fisksätra men bor nu på ett skepp förtöjt på Djurgården.
På frågan om hur många gånger hon varit med i Melodifestivalen, svarar hon:
– Det är ganska oväsentligt. Jag ser min karriär som så mycket större och annorlunda än så. Men jag förstår att Melodifestivalen gör avtryck.

Allsång på varvet, på Skogsövägen, startar klockan 15 på lördag.