Nacka/Värmdö Publicerad 15:47, 09 september 2019

• Temakryssning kopplad till rysshärjningarna. • Birka Cruises: ”Telefonerna har gått varma från folk som undrar vad vi håller på med”

Många Nacka- och Värmdöbor möttes i morse av en ovanlig syn då ett 177 meter långt Birkafartyg kryssade in i Baggensfjärden.

Det var en temakryssning kopplad till rysshärjningarna 1719 och som arrangerades av Birka Cruises och Stockholms läns hembygdsförening. På båten, vars mål var att komma så nära Baggenstäket som möjligt, hölls bland annat föredrag om rysshärjningarna.

Fartyget startade från Stadsgårdskajen i söndags morse, nådde Mariehamn under natten till måndag och var framme vid Baggensfjärden vid 8.15-tiden i morse.

– Vi har haft flera samarbeten med hembygdsföreningen, men det var första gången vi gick in så långt. Allting gick jättebra, fartyget gick så långsamt och trots att det är ett riktigt stort fartyg var vattnet spegelblankt, berättar Rickard Rydbäck, content manager på Birka Cruises.

Flera läsare har under dagen kontaktat NVP för att tipsa eller fråga om kryssningen och Birka Cruises fick även ta emot många reaktioner från förundrade boende i närområdet.

– Telefonerna har gått varma under morgonen till vår kundtjänst och folk har hört av sig på sociala medier. Många har undrat vad vi håller på med, varför vi är inne i fjärden, säger Rickard Rydbäck.


 
Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x