Fyndet i grönsaksdisken fick Helen, 78, att studsa till: ”Styckmord”

Helen Rosenblad har planerat för hyss med sin fotliknande morot. FOTO: Jenny Frejing
Nacka Publicerad 11:23, 27 september 2019

• ”Personalen undrade om vi skulle utrymma lokalen” • Ska retas på klassfesten

Det var en helt vanlig onsdag. Helen Rosenblad, 78, från Fiskarhöjden, var i Ica Maxi för att handla. När hon rotade runt i grönsaksdisken hajade hon till.

Hon sökte upp personalen.
– Det pågår ett styckmord där inne sa jag. ”Va? Ska vi utrymma lokalen?”, undrade de. Men jag sa att det nog inte behövdes.

Fyndet som Helen gjort var en morot som liknade en barnfot.
– Det är så himla likt. Men lite vanskapt är den för den har bara fyra tår, stackarn. Alla skrattade när jag visade foten. Ingen tog illa upp.

Helen Rosenblad såg till att köpa moroten och har sedan dess inte kunnat låta bli att retas med vänner.
– Jag försöker skrämma upp dem lite, säger att jag hittade en barnfot bland morötterna och då spärrar de upp ögonen. ”Är det sant?”, säger de. ”Nej”, svarar jag. De tycker det är väldigt roligt när de får se moroten och alla vill ha foton på den. Men bilderna gör inte moroten rättvisa. Den ser mycket mer mänsklig ut i verkligheten, med små hår och allt.

Vad ska du göra med moroten? 
– Jag har förvarat den i kylskåpet och tänkte skoja till det på en klassfest i kväll. Vi är ett gäng som tog studenten på Saltsjöbadens Samskola 1961 som samlas. En kommer från Kanada och en annan från Genève bara för detta. Jag tänkte ta med foten i handväskan och skrämma dem lite.
– Men du kan få låna foten på lördag om du vill, säger Helen Rosenblad och skrattar.