Sport Publicerad 11:04, 20 september 2019

• Ett skadedrabbat Skuru hade lekstuga med Västerås Irsta i hemmapremiären • "Men räkna inte med en repris på fjolåret" säger tränaren Mats Kardell

Liksom ifjol fick Skuru inleda seriespelet borta mot svenska mästarna. Då mot H65, nu mot Sävehof. Och då liksom nu blev det förlust.

– Vi vek ner oss mot Sävehof, säger Mats Kardell om förra helgens seriepremiär.

I hemmapremiären på torsdagskvällen fick Kardell dock se sitt unga lag ta revansch och visa klass när de körde över ett Västerås, som han menar har ungefär samma klass som förra året.

Matchen mot Västerås Irsta var jämn i en kvart, fram till 5–5, en stack Skuru ifrån till 15–7 och avgjorde matchen.

Redan efter en minut stukade landslagsspelaren Matilda Lundström foten, och efter en kvart fick storstjärnan Ulrika Olsson rött kort. När också givna spelare som Jennie Lindell och Daniela De Jong saknas fick spelare som unga Gustavsbergstjejen Kaja Stojilkovic (17) mycket speltid, och hamna målprotokollet.

– Kaja tillhör egentligen Nacka (Skurus ”farmarlag” som i år spelar i Damallsvenskan) och är en av de unga spelare som nu fått göra SHE-debut. Vanliga säsonger kan det vara svårt för unga junior- och ungdomslandslagsspelare att få speltid i Skurus a-lag, men inte i år då fler spelare lämnat, och vi har många skador. Som ledare är det spännande att få med unga spelare som får mer speltid. Men vi ska nog inte tro att laget ska vinna lika många matcher i rad som förra året, menar Kardell.