Dom och åtal för skolmisshandlar

Nacka Publicerad 16:15, 16 september 2019

En 17-åring Nackabo och en 16-årig Värmdöbo döms respektive åtalas för varsitt fall av misshandel i skolmiljö.

Den 17-årige Nackabon döms för att ha misshandlat en klasskompis på en skola i Nacka. Misshandeln skedde i december 2017, då de båda var 15 år. Enligt domen har Nackabon slagit den andra killen med en metallpinne mot armen och handen. 
17-åringen har erkänt misshandeln men har uppgett att hans agerande berodde på att han blev provocerad och inte kunde besinna sig. 
17-åringen döms att betala 50 dagsböter. Han ska även betala drygt 5 500 kronor i skadestånd till killen han misshandlade.

Även i Värmdö ska en misshandel på en skola skett. En 16-årig Värmdöbo åtalas för att, enligt åtalet, ha knuffat och tagit strypgrepp på en annan kille. Det ska ha hänt på en Värmdöskola i december förra året.
16-åringen, som förnekar brott, åtalas även för hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Enligt åtalet ska han, i mars, ha dödshotat en väktare när denne skulle avvisa honom från en butik. När väktaren skulle ingripa med anledning av hotet ska 16-åringen ha gjort motstånd.