Värmdö Publicerad 11:50, 28 juni 2019

• Ny pop up-restaurang • Träning, dans och livemusik på bryggan

Detta står på programmet

• Gruppträning. Onsdagar klockan 18 och lördagar klockan 11 i hela juli. 
• After sail. Livemusik på bryggan på fredagar klockan 18 hela juli.
• Bryggdans. Värmdöbälgarna spelar klockan 18 den 6, 13 och 27 juli samt den 3 augusti.
• Yoga. Onsdagar klockan 19 hela juli.

I sommar blommar gästhamnen på Kattholmen upp. Efter ett välbesökt midsommarfirande är schemat fullspäckat— och i morgon öppnar en pop up-restaurang.

Andreas Stenberg och Anna Runberg står i den nyss färdigbyggda baren på Kattholmen och visar och pekar: Där ska det stå bord och loungegrupper, där ska uteserveringen ramas in med stubbar och rep, där ska det målas falurött.

Det finns inte mycket tid att spela på. Imorgon, lördag — tio dagar efter att de fick klartecken från kommunen — ska paret, som till vardags driver Bistro Gustavsberg, öppna Kattholmens bar & café. Den ska hålla öppet varje dag i sommar och servera grillade mackor, soppa och sallader, liksom fika och alkohol.

– Vi känner att det finns ett jättebehov av ett opretentiöst ställe här, säger Anna Runberg.

Efter båtmässan i slutet av augusti stänger Kattholmens bar & café, och nästa år ska en permanent restaurang öppna istället.

Värmdö hamnars vd Michael Larkner är nöjd med utvecklingen. Han säger att premiärsäsongen för gästhamnen, sommaren 2018, blev lyckad. Men det är i år som gästerna verkligen har strömmat till, från både land och hav. Det märktes inte minst på midsommarfirandet.

– Det var det första stora firandet på länge i Gustavsberg, och vi blev lite tagna på sängen över hur mycket folk det kom. Vi hade väntat oss några hundra, men det kom uppåt tusen personer, säger Michael Larkner.

Nu tar högsäsongen vid, och vid sidan om matstället finns andra skäl att besöka området. I juli ordnas dans, livemusik, träningspass och yoga på bryggan. Dessutom finns såväl boule- och minigolfbana som hyrcyklar i området.

– Kattholmen ska vara gustavsbergarnas vardagsrum, och vi märker att det blir mer och mer så, säger Michael Larkner.

 

Hamnen fick miljöcerifiering
I juni fick Kattholmen, som en av elva hamnar i landet, den internationella miljömärkningen Blå flagg. För att få den måste en hamn leva upp till antal kriterier om bland annat vattenkvalitet, säkerhet, information och miljöutbildning.

  • Hanna Bäckman
 
NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Beställ här
x