Näringsliv Publicerad 09:04, 22 april 2019

Kommunen tar nu hjälp av stjärnkrögaren Melker Andersson för att hitta en krögare till den framtida restaurangen på Kattholmen.

I flera år har kommunen försökt få tag i någon som vill driva en restaurang i det gamla elverket på Kattholmen i Gustavsbergs hamn. Från början tänkte man att samma entreprenör skulle driva restaurang och gästhamn. 
Projektet beräknades vara klart i oktober 2017 och visionen var att skapa en levande småbåtshamn med handel och kommersiellt utbud.
I fjol stod den nya gästhamnen klar och från början såg det ut som planerna på en restaurang skulle gå i lås, men så blev det inte. Den tilltänkta krögaren hoppade då av projektet.

Nu tar kommunen nya tag och har anlitat stjärnkocken och krögaren Melker -Andersson för att skapa det attraktiva besöksmål som man vill att hamnområdet och Kattholmen ska vara.
– Han ska hjälpa oss att ta fram ett koncept, för att se vad som är möjligt att göra, säger Christina Leifman, samhällsbyggnadschef i kommunen.

Ska fixa storytelling
I konsultuppdraget ingår bland annat att analysera vilken typ av mat som ska serveras, vilken prisnivå fungerar bäst, ge förslag på hur lokalen ska utformas och vilken ”storytelling” som kan knytas till restaurangen. 
I uppdraget ingår också att identifiera målgrupper och det kommersiella intrycket. Exempelvis hur restaurangen ska attrahera gäster med sitt ”språk” och hur man kan koppla ihop restaurangen med lämpliga sidoaktiviteter.

Renovering på gång
Kommunen planerar att renovera det gamla elverket genom det strategiska avtal man har med byggbolaget Arcona, och sedan hyra ut till en restauratör. Planen är att det ska vara klart andra kvartalet 2019. I avtalet ingår inte vem som ska driva restaurangen. Det är inte säkert att det blir Melker Anderssons krogimperium.
– Nej, det är inte meningen. Jag tror det skulle vara bäst om en lokal företagare drev restaurangen, någon som har kunskap om orten, säger Melker Andersson, till NVP.

Melker Andersson har de senaste åren gjort flera stora förändringar i sitt restaurangimperium, och satsat på nyetableringar av snabbmatskedjan Vigårda. Till Dagens industri har han sagt att företaget vill växa, bland annat i landsbygden och att det är bra om det är nära Stockholm.


 
NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Beställ här
x