Nils Fröling från Orminge har hittat hem i Kalmar

Nils Fröling. FOTO: Kalmar FF
Sport Publicerad 14:18, 04 april 2019

Nils Fröling gjorde under sin allsvenska debutmatch förra året det enda och avgörandet målet för Kalmar FF, vilket skapade rubriker. Nu är 18-åringen från Orminge glad att Allsvenskan börjat, och på söndag är han tillbaka i Stockholm för att möta Hammarby.

Nils Fröling

Ålder: 18 år (19 år den 20 april).
Född i Dallas, USA.
Som sju
åring flyttade familjen till Sverige och Orminge.
Bor: Kalmar
Moderklubb: Boo FF
Nuvarande klubb: Kalmar FF
Position: Vänsterytter och forward
Spetsegenskaper på plan: ”Fysisk, snabb, trygg med bollen”.
Favoritlag: ”Har inget favoritlag, gillar att spela mer än att titta”.

Han är född i Dallas och levde de första sju åren i USA och Kanada fram tills att familjen flyttade till Sverige och Orminge, där föräldrarna fortfarande bor kvar. Som sjuåring började Nils Fröling spela i Boo FF och gjorde så i nio år fram tills att han värvades av superettanlaget Åtvidaberg.

I januari 2018 värvades han av Kalmar FF och på senvåren fick han chansen att göra allsvensk debut mot Sirius, och tog den. Han blev matchjälte som ende målskytt när Sirius besegrades med 1-0.
– De två-tre första dagarna efter det målet var det mycket uppmärksamhet från media. Men sen tänkte jag inte mer på det. Jag var glad men hade fullt fokus, säger Nils Fröling.

Nyligen på den allsvenska upptaktsträffen tippades Kalmar FF att sluta på plats tolv av 16 lag av journalisterna. Nils Fröling tror att potentialen i Kalmar är högre än så.
– Vi har haft en bra försäsong och det känns bra i laget och med den taktik som nye tränaren (Magnus Pehrsson, reds anmärkning) satt. Jag tror att det kommer att gå bra i år!

Nils Fröling har kontrakt med Kalmar FF fram till 2021. Han berättar att han trivs bra i staden och att han just nu älskar att spela för Kalmar FF.
Vad är ditt mål för säsongen?
– Spela så mycket som möjligt och göra så bra i från mig som möjligt. Jag vill inte gå in på specifika saker, som hur många mål. Men jag kommer att köra hundra procent och då kommer jag också att prestera bra.

Längtar du inte tillbaka till Stockholm?
– Jo till familjen, men inte fotbollsmässigt!

  • Gustav Grändeby

 
Testa NVP Plus - 60 kr för 60 dagar

Testa NVP Plus - 60 kr för 60 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x