Nacka Publicerad 14:04, 01 mars 2019

Nackapolitikern Khashayar Farmanbar, S, dyker upp i årets säsong av SVT:s relationsprogram Gift vid första ögonkastet.

Sänds på söndagar

I Gift vid första ögonkastet hjälper en expertpanel sex personer att hitta sin perfekta partner. Paren träffas för första vid altaret och ska sedan leva som äkta makar i fyra veckor. Säsongen som nu går på tv är SVT:s femte, den första hade premiär hösten 2014. Programmet sänds på SVT1 på söndagar klockan 22.00. Avsnitten släpps på SVT play natten till lördagen innan.

Hur fick du uppdraget som vigselförrättare i programmet? 
– Jag fick ett meddelande på Facebook, där det stod något i stil med: ”Det här är nog inte den vanligaste förfrågan du fått, men vi har sett att du är vigselförrättare och undrar om du skulle vara intresserad av att vara med i programmet.” Jag trodde först att det var någon som drev med mig. Men jag kollade upp personen som skickat, och hon var ju producenten, säger Khashayar Farmanbar, S, oppositionsråd i Nacka, som är vigselförrättare i årets säsong av SVT:s relationsprogram Gift vid första ögonkastet.

Tackade du ja direkt?
– Det är ju så att det här är min frus absoluta favoritprogram, jag skulle nog inte bli förlåten om jag tackade nej. Men till en början handlade ju förfrågan om att träffas och se om jag kunde passa.

Har du tittat på programmet tidigare?
– Ja, jag har ju suttit bredvid när min fru tittat på programmet … eller nej, jag har inte bara suttit bredvid — jag har tittat.

Hur ofta viger du par utanför tv-rutan?
– Jag viger par på veckobasis, några par per vecka. Det blir kanske 80-100 par per år.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
– Jag kan tänka mig att stark attraktion kan uppstå vid första ögonkastet, sedan kan det utvecklas till kärlek. Programmet har ju dock inte så bra track record när det kommer till att paren håller ihop, men vi får hoppas att det går bra för paren i den här säsongen. Och om det går bra så är det givetvis vigselförrättarens förtjänst.

Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x