Kultur & Nöje Publicerad 09:48, 31 oktober 2018

Efter tre år av konstinstallationen och teaterföreställningen Satans demokrati ska kontorshuset på Nobelberget rivas. Men först omskapar konstnärskollektivet Level 4 de 150 rummen en sista gång under november. 

Då är scenen din

Öppettider:  Level 4 håller kontorshuset på Sickla industriväg 6A öppet på fredagar klockan 17-21 och på lördagar klockan 14-20. Fritt inträde.

De 3 500 kvadratmeterna i kontorshuset i Sickla blev teaterscen och konstinstallation på samma gång under föreställningarna Satans demokrati, Satans delirium och Satans död. 

Sista gången innan det rivs
En ny föreställning utifrån ett liknande koncept äger nu rum i Farsta under namnet ”Shopeatdie”, men i Sickla har ett 60-tal konstnärer fortsatt omskapa de gamla lokalerna i vad de anser är en unik miljö, under namnet Level 4.
– Level 4 är en ideell förening med de konstnärer som var med och skapade Satans demokrati. Några var med under alla tre säsongerna och några har kommit med först nu det fjärde året, säger Malou Bergman, fotograf som är delaktig för tredje året.  
– Vi vill öppna upp huset en sista gång, för det är en unik miljö. Det är så många konstnärer som varit med och skapat fritt, öppnat hål i väggar, lagt asfalt och skapat rum och världar. Möjligheterna att arbeta på så här stora ytor och på så många olika sätt finns inte någon annanstans.

Allmänheten bjuds in
Under fredagar och lördagar under november bjuds nu allmänheten in till huset, för att upptäcka den labyrintiska miljön, eller för att medskapa. 
– Man kan gå runt på egen hand eller låta sig bli involverad i någon händelse. Huset kommer att vara befolkat med filmvisningar, musik, livekonserter och servering. Det är många inblandade och vad som kommer hända blir klart först när vi öppnar. Det är ett jättestort allkonstverk, säger Malou Bergman, som själv kommer att fotografera barn och unga. 
– Man kan leka själv och komma utklädd, men jag kan också hjälpa till med smink och kläder så att de som vill kan transformeras på plats och så tar jag porträtt i miljön. Jag vill ta porträtt av framtidshjältar och väcka ungas fantasi. 

Gruppbesök och workshops kan komma att pågå också andra dagar än på fredagar och lördagar, om man kontaktar Level 4, som finns på sociala medier. 
– Vi vill använda de här lokalerna så mycket vi bara kan innan de rivs, säger Malou Bergman.


 
Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x