FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Sara

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Fredag
19 juli 2019

Robin Brown, elevstödjare och innebandyprofil, är Årets Värmdöbo.

Han är Årets Värmdöbo
– rekordmånga röstade

Värmdö 14:36 | 23 maj 2018

Med rekordmånga röster har elevstödjaren och innebandyprofilen Robin Brown utsetts till Årets Värmdöbo.
– Jag har varit med om mycket, och det har nog inspirerat många att jag ändå kunnat vara stark, säger han.

När NVP stiger in i klassrummet på Ösbyskolan är den nyss framröstade Årets Värmdöbo, Robin Brown, mitt uppe i att visa sina elever ett korttrick. Det tar några sekunder innan han förstår varför han plötsligt har en blomsterkvast i famnen.
– Oj, vilken överraskning, säger han, innan han hamnar mitt i en hög av glada barn.

Sedan kommer kollega efter kollega för att gratulera.
– Du är så värd det, säger en.
– Åååh, vad roligt! Helt otroligt! Vi måste gå ut med det här i högtalaren, utbrister en annan.

En stund senare har Robin Brown hämtat sig. När han får veta att han är den vinnare som genom åren fått flest röster, nästan dubbelt så många som tvåan, säger han:
– Jag tror att många under lång tid vetat om vem jag är här i Värmdö. Jag är född här ute och har byggt upp relationer med många människor genom åren.

Dessutom tror han att de motgångar han har haft i livet har spelat in. Under sin barndom var han med om att hans bostad brann upp vid två olika tillfällen, och för fem år sedan gick hans mamma bort.

– Jag har varit med om mycket, och det har nog inspirerat många att jag ändå kunnat vara stark, säger han och tillägger:
– Nämn alla mina fantastiska kollegor också, som har stärkt mig genom åren!

Förutom att vara elevstödjare på Ösbyskolan, ett jobb han haft i snart sex år, är han även innebandyspelare på hög nivå, både i Värmdö IF:s A-lag och i USA:s landslag. Inom Värmdö IF har han blivit något av en profil.

– Jag har varit ungdomstränare och har alltid försökt agera som en ledare. Jag vill motivera yngre att alltid försöka göra sitt bästa, oavsett om det är i skolan eller idrotten.

Den 6 juni får Robin Brown ta emot priset på 10 000 kronor i samband med nationaldagsfirandet i Gustavsberg. Pengarna har han tänkt använda i projektet ”Unga förebilder”, som han har tillsammans med en av sina bröder och som syftar till att stötta ungdomar.