FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Johanna

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
21 juli 2018

Enskede Ridsällskap gick segrande ur lagtävlingen.

Sporthelgen i korthet: Ohlsson visade storform i EM-test

Sport 09:35 | 16 april 2018

Stora framgångar i orienteringens EM-tester, pallplatser i ridsport – men inga segrar för de lokala lagen högst upp i fotbollens seriesystem. Här är sporthelgen i korthet.

Orientering
Det blev stora lokala orienteringsframgångar när Swedish League avgjordes i Skåne i helgen. Järlas Karolin Ohlsson vann både i sprint och medeldistans och OK Ravinens Gustav Bergman segrade i långdistanstävlingen.
Tävlingarna, som också var ett test inför EM i Schweiz, började egentligen med lokal dubbelseger på fredagen. Men efter att orienterarna gått i mål i sprinttävlingen i Landskrona var det bara Karolin Ohlsson som hade anledning att jubla. Gustav Bergman var visserligen också snabbast – men diskades på grund av en felstämpling.

På lördagens långdistanstävling fick Bergman dock snabb revansch, där han vann hela en minut och 22 sekunder före tvåan. I det slagna fältet fanns även den regerande världsmästaren på distansen, Olav Lundanes, som slutade åtta.
I söndagens avslutande medeldistanstävling var det återigen dags för Karolin Ohlsson att kliva högst upp på pallen. I samma lopp tog OK Ravinens Helena Bergman hem tredjeplatsen.

Helgens dubbelseger innebär att Karolin Ohlsson toppar Swedish League-sammandraget. Gustav Bergman ligger just nu på en nionde plats. Swedish League avslutas kommande helg med två tävlingar, natt-SM i Jönköping på fredag följt av en jaktstart i Linköping på söndag.
Redan under veckan presenteras dock den svenska landslagstruppen inför EM i maj.

Ridsport
Det blev lokala framgångar när Gustavsbergs Ryttarsällskap ordnade hopptävlingar i allsvenskan division 2 på söndagen. I lagtävlingen slutade Fågelbro Ridklubb på andraplats, medan hemmalaget kom trea. Lagtävlingen vanns av Enskede Ridsällskap.
I den individuella hoppningen gick det bäst för Gustavsbergs Emilia Rörhl på Bienvenu, som slutade på en åttonde plats. Där segrade Lidingö Ryttarförenings Malin Gibrand på hästen Liverpool.


Fotboll
Varken Älta eller Boo lyckades vinna i premiären av damernas division 1 södra Svealand i helgen. Bäst gick det för Boo FF, som spelade 1-1 mot Telge United hemma på Boovallen.
Älta IF föll hemma mot gotländska P18 IK med 0-1, efter att gästerna avgjort i den 75:e matchminuten.
I nästa omgång väntar bortamatcher för både Boo och Älta mot DFK Värmbol respektive Sätra SK.


Inte heller det högst placerade, lokala laget inom herrfotbollen lyckades vinna.  Värmdö IF har fortfarande inte gjort mål på sina två inledande matcher i division 2 södra Svealand. I lördagens hemmamatch blev det i alla fall en poäng, då mötet med AFK Linköping slutade 0-0. Härnäst väntar bortamatch mot Sleipner på söndag.