FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Johanna

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
21 juli 2018

Alliansen föreslår en ny inriktning för kulturhuset, men står fast vid en försäljning av G-studion och Dekorhuset.

Nytt förslag om
nya kulturhuset

VAL 2018 17:00 | 25 april 2018

Alliansen föreslår en ny inriktning för nya kulturhuset, Porslinsfabriken, men vill inte konkretisera innehållet. Dessutom står man fast vid en försäljning av Dekorhuset och G-studion, men försäljningen ska villkoras.

I ett pressmeddelande på onsdagseftermiddagen går nu Alliansen ut med att man värnar om kulturen och konstnärsklustret, och föreslår en ny inriktning för Porslinsfabriken.

"I vårt förslag avgörs inte Porslinsfabrikens exakta innehåll. I den programhandling som kommer att tas fram, ingår förslag om planlösning, konstruktion och innehåll liksom en detaljerad kalkyl. Vår målsättning är att förverkliga ett kulturcentrum som förädlar den anrika historia platsen har", skriver man.

Turerna kring kulturhuset har, som NVP berättat, varit många. Bygget är inte bara försenat utan har också kantats av tvister och fördyringar. Alliansen skriver att turerna varit många och långa, vilket till stor del ska ha berott på fastigheternas dåliga skick i kombination med dess kulturella värden.

"De många olika politiska viljorna har inte hjälpt processen framåt. Vi har en verklighet i form av skenande kostnader, en idé om att skapa ett kulturcenter och förverkliga det utan större hyreshöjningar för hyresgästerna" skriver man vidare.

Däremot står Alliansen fast vid att sälja Dekorhuset och G-studion. Man man vill att försäljningen ska villkoras så att en hyreshöjning under de kommande 15 åren inte sker. "På så sätt har vi säkrat konstnärernas verksamhet i Gustavsberg för en överskådlig framtid."