FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Johanna

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
21 juli 2018

Ikväll går Skuru in
i semifinalspelet

Sport 15:54 | 16 april 2018

Skuru inleder på måndagskvällen semifinalseriehn mot Sävehof i Eriksdalshallen. Tränaren Mats Kardell är medveten om Nackalagets dystra facit mot Sävehof de senaste åren, men vägrar titta bakåt och tror på final.

Skuruspelarna har fått vara fria från skador och sjukdomar och har även hunnit med att vara lediga från handbollen några dagar efter tre raka segrar i kvartsfinalen mot Önnered. På det viset är läget optimalt. Det stora minuset är att mardrömsmotståndaren Sävehof väntar i semifinalen, som tjuvat Skuru på tre guld och en finalplats de senaste åren.

Hur handskas ni med den historien?
– Inte alls, för gör man det vinner Sävehof varje år. De har varit en maktfaktor i svensk handboll och varit med i tolv raka SM-finaler. De är vana att vinna och får gärna fortsätta vara favoriter, säger Mats Kardell.

I år hamnade Sävehof bakom Skuru i grundserien, men laget har blivit bättre och bättre under säsongen. Enligt Mats Kardell har spelare som Elin Hallagård, Julia Eriksson och Johanna Alm kommit tillbaka efter mammaledighet och skador, och börjar nu komma i form.
– De har vunnit tolv-tretton matcher i följd och kopplat in de spelare som tidigare varit borta.

Skuru har förlorat båda matcherna mot Sävehof i seriespelet. Men Mats Kardell tycker inte att de varit någon värdemätare då Skuru drabbats av speciella omständigheter inför mötena.
– I första matchen mot dem fick vi båda våra målvakter skadade och i andra mötet fick vi ta upp spelare från juniorlaget eftersom sju spelare fick influensa. Trots allt, vi kom tvåa och de trea i serien. Vi har även fördel av en extra hemmamatch, men klart är att vi måste spela på topp.

Mats Kardell tror på flera matcher i matchen. Dels mellan målvakterna, dels gällande hur lagen hanterar varandras snabba spelvändningar.

I procent, hur stor chans har ni att nå final?
– Vi har 51 procents chans, säger Mats Kardell.

Första matchen spelas ikväll måndag. Kommande match, borta mot Sävehof, spelas först nästa vecka, även den på måndag.