Näringsliv Publicerad 10:39, 13 december 2017

Snigelsekret, kol och guld, hästolja och björksav. Koreanska skönhetsprodukter har tagit hudvårdsnördarna med storm den senaste tiden. Och en villa i Boo har varit sambandscentral i den här skönhetsrevolutionen.

– Vi har blivit lurade hela tiden.

Linn Weilar står i sitt lager, inrymt i ett vindsrum i villan i Boo där hon bor, och visar upp sina bästsäljare: Ett gäng koreanska serum för 220 kronor styck.
– Tidigare tänkte jag: Okej, man ska tydligen ha ett serum för 1 200 kronor, då köper jag väl det. Men vad betalar vi för egentligen? I Korea tänker man att alla ska ha råd med en skönhetsrutin, att det är varje kvinnas rättighet. De här produkterna är beviset på att kvalitet inte måste kosta skjortan.

Koreansk hudvård
I september förra året köpte Linn Weilar sajten bonnybonny.se som specialiserat sig på hudvård och smink från Sydkorea. Företaget gick inte bra och skulle lägga ner, men det skrämde inte Linn. 

– Jag förhandlade fram exklusivitetsavtal för produkterna i Norden, breddade utbudet och gjorde upplevelsen personligare. Jag var ju själv kund innan jag köpte sajten, och visste att det var kvalitetsprodukter. 

Sedan dess har företaget expanderat snabbt. Beställningarna har eskalerat så mycket att Linn Weilar inte längre kan ha lager och sköta paketering hemma i villan, allt det ska börja flyttas till Baltikum dagen efter NVP:s besök. Hon har startat ett samarbete med Åhléns, och samarbeten med fler stora återförsäljare är på gång. 
– Jag har så klart fått skjuts av hudvårdsvågen. Jag lyckades vara rätt i tiden.

Träffade sin stora kärlek
Men egentligen var det en trasslig hud som förde henne hit. 
– Jag upplevde själv att jag hade dålig hy, även om det säkert inte var något som andra tänkte på. Jag prövade verkligen allt, men det blev inte bättre. Sen träffade jag min första stora kärlek – den här snigelsekretkrämen.

Hon visar en stor, tung krämburk. 
– När jag först kom i kontakt snigelsekret i hudvård tyckte jag, precis som många andra, att det verkade konstigt. Men i Korea har man använt det inom vården hur länge som helst, där är det inte konstigt. Och det fungerar verkligen! Snigelsekret är rena guldet. 

Nästan varje beställning som skickats från villan i Boo har innehållit någon snigelprodukt, berättar Linn Weilar. 
– Produkter med kol och björksav säljer jag mycket av också. Hudvård med guld i är på frammarsch också. 
Vad händer nästa år?
– Då vill jag nå ut i Norge och Danmark också. Och så vill jag dubbla omsättningen – minst.


 
Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x