FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Pia

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Fredag
22 februari 2019

Scouterna Arvid Falkman, Edvin Sjöholm, Rasmus Boberg (bakom Edvin på bilden) och Elsa Skiöld dokumenterade tillsammans med scoutledaren Marcus von Gegerfelt sin promenad längs Booleden.

Scouterna digitaliserar
din skogspromenad

Boo 10:29 | 20 november 2017

Snart kan du ge dig ut i skog och mark med hjälp av Google maps. Scouter utrustade med 360-graderskameror gör det möjligt att ta en skogspromenad från soffan.

Förra helgen gav sig ett gäng från Saltsjö-Boo scoutkår ut för att dokumentera naturen. Med sig hade de en 360-graderskamera som tog bilder i alla väderstreck. 
Anledningen till promenaden är ett samarbete mellan Scouterna och Google Sverige som går ut på att dokumentera naturen och göra den tillgänglig för alla. Google står för teknik och plattform, scouterna för kunskap om friluftsliv och vildmark.

Visa naturen 
Scouterna väljer själva ut vilket område de vill dokumentera. 
– Vi ville visa naturen, och göra fler intresserade av den. Vi ville dokumentera ett område som är promenadvänligt, naturskönt och utflyktsvänligt – som vi gärna besöker själva, säger scoutledaren Marcus von Gegerfelt som tillsammans med fyra utmanarscouter promenerade leden.

Projektet går under namnet Scout view och blir en naturversion av Googles Street view där du med kartbilder kan promenera omkring på bilvägar. När Street view lanserades för tio år sedan var målet att ge människor möjligheten att på ett enkelt sätt digitalt utforska och uppleva platser från runt om i hela världen.

”Har verktygen i dag” 
– Än lever denna målsättning kvar, och vi har i dag verktyg som gör det möjligt för människor att hjälpa oss kartlägga världens alla hörn, säger Andrea Lewis Åkerman på Google Sverige i ett pressmeddelande.

Marcus von Gegerfelt hoppas att scoutkåren får chansen att dokumentera naturen Googles räkning igen. 
– Det är en kul idé. Och scouterna tyckte det var roligt, så vi lär fortsätta. Jag hoppas att folk som kanske är intresserade av scouting går in och får en bild av vår verksamhet, en liten smak av vad vi sysslar med.
Har du någon favoritled som du skulle vilja dokumentera? 
– Nu är inte det i skogen, men jag hade gärna velat logga en paddling genom Säbyviken.