Sport Publicerad 12:05, 05 augusti 2017

Idrottslägret Sports Heart camp växer så det knakar. Den tredje upplagan lockade förra veckan drygt 600 barn och ledare, och deltagarna fick möjlighet att träffa en lång rad världsstjärnor.

Värmdö. Det var inte mindre än åtta sporter representerade på årets läger – dans, e-sport, handboll, innebandy, ishockey, fotboll, friidrott och mountainbikecykling, och Brunns skola erbjöd övernattning för de äldre deltagarna.

Sofie Björndal och Tilde Schleger från Ingarö tränade innebandy.
– Vi fick träna skott, teknik och spela matcher. Vi gillar verkligen ledarna!

Under en timme fick de också ställa frågor till innebandystjärnan Anna Wijk, med flera VM-guld i bagaget, som kom på besök. Hon gillar lägrets grundläggande värderingar om att det inte är resultatet som ska räknas utan sammanhållningen.
– Gemenskap är grunden för att nå framgång, både när man är yngre och senare, säger Anna Wijk.
– Om man inte är bra kompisar blir inte heller spelet bra, säger Sofie Björndal.

Ishockeylegendaren Börje Salming svarade på frågor om NHL-karriären och mycket annat, när lägrets ishockeyspelare fick möjlighet att träffa honom på Ekvallen och på idrottsplatsen i Brunn fanns medeldistanslöparen Malin Ewerlöv på plats som ledare under hela veckan, under ett par dagar assisterad av ingen mindre än Stefan Holm i höjdhopp.
– Det är ett intensivt läger med bland annat kulstötning, längdhopp och stafettlöpning. Vi hinner med så mycket på en vecka som kropparna orkar. Jag har tränat yngre barn tidigare och de ger så mycket positiv energi tillbaka, säger hon.
– Friidrott har en fördel i att tjejer och killar och äldre och yngre kan träna ihop. Det blir enkelt att få en bra gruppdynamik. Tävlingar varje dag i stafett är en extra kick.

  • Lennart Spetz

 
Testa NVP Plus - 60 kronor för 60 dagar

Testa NVP Plus - 60 kronor för 60 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x