FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Johanna

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
21 juli 2018

Sven-Erik Bucht (längst till höger) på Runmarö skola.

Minister "fjärrade" på Runmarö

Skärgården 11:39 | 01 juni 2017

Inför nästa års val planerar landsbygdsminister Sven-Erik Bucht, S, att besöka över hundra kommuner. Stopp på denna Sverigeresa var i måndags Runmarö där Bucht tog del av lokalt näringsliv samt var med på en fjärrundervisning på Värmdö skärgårdsskola.

Fjärrundervisningen, som är en interaktiv undervisning som bedrivs med informations- och kommunikationsteknik, utfördes av en NO-lärare på Möja, som genomförde en laboration med grupper på Runmarö, Möja och Svartsö samtidigt.

– Digitala lösningar ger alla elever, även på landsbygden, möjligheten till studier på hemmaplan med kunniga och behöriga lärare. Jag ser en stor utvecklingspotential med fjärrundervisningen. Jag fick också lära mig ett nytt ord av eleverna, “fjärra”, som de kallar undervisningstillfällena. Jag väntar nu på att det hamnar i Svenska Akademins ordbok, säger Sven-Erik Bucht i ett pressmeddelande.

Bucht besökte även Runmarös lanthandel och slakteriet Ö-slakt i Tavastboda.