Värmdö Publicerad 11:37, 18 maj 2017

Värmdöbon Ebba Hagander Mir med gruppen "Välkommen till Värmdö" tilldelas utmärkelsen social insats 2017 av socialnämnden.

– Årets utmärkelse går till en person som visar att det personliga engagemanget alltid visar vägen för många andra. Det är stort, när det därtill ges utan egen vinning till en grupp som verkligen behöver det, säger Peter Frej, M, ordförande i socialnämnden i ett pressmeddelande.

Ebba Hagander Mir tilldelas utmärkelsen för sina insatser för att välkomna och inkludera nyanlända personer i kommunen och för sitt arbete som bidrar till att motverka främlingsfientliga strömningar och främja en god integration.

Gruppen Välkommen till Värmdö välkomnar nyanlända Värmdöbor genom att bjuda in till social gemenskap, organisera insamlingar och erbjuda tjänster. "Genom sitt driv och sin förmåga att motivera andra att engagera sig för nyanlända visar Ebba på ett stort socialt engagemang" står det i motiveringen.

Socialnämnden delar från och med i år ut en utmärkelse till en person med syfte att uppmärksamma goda insatser eller förebilder i samhället inom det sociala området. Utmärkelsen på 20 000 kronor delas ut på Gustavsbergsdagen och Nationaldagen den 6 juni.


 
Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x