Saltsjöbaden/Fisksätra Publicerad 12:34, 03 april 2017

Fram till den 10 april kan du se förslag på offentlig konst i Fisksätra bibliotek. De förslag som får flest röster kommer sedan att uppföras.

Filmregion Stockholm-Mälardalen, Nacka kommun och Stena Fastigheter har bjudit in konstnärer och kreatörer från filmbranschen att skapa konstnärliga gestaltningar av en bro, en tunnel, en fontän och kanske även en fasad i Fisksätra.

För varje plats presenteras två olika skissförslag som ställs ut på Fisksätra bibliotek fram till den 10 april. Kommunen skickar ut röstkort till samtliga invånare i Fisksätra och de förslag som får flest röster kommer att uppföras. Kreatörerna för dialog med människor på platsen under arbetet för att inkludera och anpassa efter lokala behov och önskemål.

– Möjligheten att påverka sin egen närmiljö och konstnärliga uttryck är betydelsefulla för att människor ska trivas, säger Katarina Fredrika, stadskreatör, Nacka kommun, i ett pressmeddelande.


 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x