Nu har Fisksätraborna
röstat fram sin konst

"Virkad bro", en av fyra vinnare. FOTO: Tina Frausin (Fotokollage)
Fisksätra Publicerad 14:58, 20 april 2017 Uppdaterad 15:22, 20 april 2017

Fisksätraborna har sagt sitt. Nu står det klart vilka fyra förslag som vann omröstningen om ny offentlig konst i området.

Som NVP tidigare skrivit har en omröstning om framtidens offentliga konst pågått i Fisksätra. Nu är omröstningen avgjord. Vinnande bidrag är en samlingsplats där solen alltid skiner, en virkad gångbro, en mönstrad och upplyst gångtunnel och en blänkande fasadvägg. 

I konstverket "Vår Sol" kommer solljus ständigt reflekteras mot fontänen på Fisksätra torg. Spegeln styrs av solens gång. När mörkret faller ersätts solen med ljus från lampor. Konstnär: Lehna Edwall och Susanne Rolf.

Överdelen av de två fasaderna vid gångbron ska täckas av konstverket "Fjäll", bestående av tiotusentals blänkande paljetter som reflekterar solen och som ska ge "en känsla av vatten som rör sig mot himlen". Konstnär: Katarina Löfström.

I konstverket "Virkad bro" bytts ett högspänningsskydd vid gångbron ut mot ett plexiglas med mönster som är inspirerat av garngrafitti. Konstnär: Tina Frausin.

Slutligen konstverket "Noorsken", av Andreas Blom och Kollektivet Livet, i gångtunneln under Fisksätravägen, vars ljussken ska "välkomna dig redan innan du går in".


 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x