Här är årets pedagoger

Värmdö Publicerad 13:27, 07 december 2016 Uppdaterad 13:33, 07 december 2016

En rolig förskollärare, en kreativ och vetenskaplig lågstadielärare, en stöttande mellanstadielärare och en peppande högstadielärare. Årets bästa pedagoger blev under morgonen utsedda under kuppartade former.

Värmdö kommun har delat ut priset Årets pedagog sedan 2013. Årets kvartett av pedagoger som vann utmärkelsen överraskades under onsdagsmorgonen på sina arbetsplatser av en delegation från Värmdö kommun, bland annat bestående av Marie Bladholm, M,  Karin Aaseby, S, och Allan Sooman, L, från utbildningsnämnden.

Här är alla vinnarna:
Michael Andersen, förskolepedagog på Grindstugan, vann i kategorin Förskola.
Lina Wesström, lärare på Brunns skola, vann i kategorin Förskoleklass – årskurs 3.
Sara Rauge, också lärare på Brunns skola, vann i kategorin årskurs 4 – 6.
Jan Westrup, lärare på Ösbyskolan, vann i kategorin årskurs 7 – 9.

Läs mer i nästa veckas NVP.

Här är motiveringarna:

Förskola:
Michael Andersen
med stort engagemang, tydlig närvaro och genuint intresse skapar du en trygg och lustfylld plats för våra barn, där alla barn är delaktiga, får utveckla sin fantasi och lära sig vara bra kompisar. Du arbetar målmedvetet för att alla barn ska få synas, känna sig värdefulla och vara en del av leken och gruppen. Michael Andersen du är en mycket varm, omtänksam och generös pedagog som med humor når alla, både liten som stor. Michael, du är en toppenpedagog och jag önskar att alla hade en som du på sin förskola!

Förskoleklass – årskurs 3:
Lina Wesström
, du är en trygg och engagerad pedagog med stor drivkraft och du har ett lugnt och respektfullt bemötande. Du arbetar för att varje elev ska utveckla sitt tänkande och sin kreativitet genom att organisera dina lektioner utifrån senaste forskning kopplat till vetenskaplig grund. Du inspirerar kollegor genom ditt engagemang och din kunskap både på den egna skolan och på andra skolor i kommunen. Lina, du planerar, genomför och utvärderar dina projekt så att det blir tydliga redskap för fortsatt utveckling i hela verksamheten.

Årskurs 4-6:
Sara Rauge
, du är en engagerad lärare som ser och stöttar varje elev efter behov. Du utvecklar undervisningen och gör den intressant och tydlig för dina elever. Du är alltid glad och positiv och du förklarar på ett bra sätt så att dina elever blir motiverade och når sina mål. Sara, du hjälper alltid till och får en att må bra.

Årskurs 7-9:
Jan Westrup
, du är exceptionellt engagerad i din undervisning och i varje enskild elev. Du skapar ordning i klassrummet och genom ditt arbete med olika pedagogiska metoder, som flipped classroom, diskussioner och film gör du ämnena intressanta och väcker elevernas nyfikenhet och deras lust att lära mer. Du har en hög ambitionsnivå för klassen vilket peppar och utmanar eleverna och du hanterar konflikter på ett tydligt och konstruktivt sätt.

  • Hanna Reinholdsson

 
Testa NVP Plus - 60 kr för 60 dagar

Testa NVP Plus - 60 kr för 60 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x