Värmdö Publicerad 00:59, 02 maj 2016

När hovet ska fira Kung Carl XVI Gustaf:s 70-årsdag då sker det inte på slottet utan på Värmdö. Ikväll, måndag, bjuder hovets personal på en färgsprakande fest på Siggesta gård.

Firandet av H M Konung Carl XVI Gustaf har pågått sedan måndagen 25 april och kulminerade i lördags 30 april då monarken fyllde 70 år.

Då inleddes dagen med Te Deum i Slottskyrkan, följt av Försvarsmaktens firande på Yttre borggården, vid Slottet och Sångarhyllning på Lejonbackens terrass följt av Kungaparet kortege till Stockholms stadshus där staden bjöd på lunch. Det späckade programmet fortsatte med uppvaktning av riksdag, regering och landshövdingar och en bankett för inbjudna gäster på Kungliga Slottet.

Men firandet slutade inte i lördags. Ikväll, måndag 2 maj, bjuder hovets personal kungen på stor fest. Men inte på Slottet utan ute på Siggesta gård på Värmdö.

Inte bjuden

250 personer, förutom Kungen och kungafamiljen, personal från Kungliga Slottet, Tullgarns slott, Stenhammars slott och Drottningholms slott, beräknas komma till festen som ska hållas i logen som är tillräckligt stor.

– Nej, nej, jag är inte bjuden, säger Olof Stenhammar, som äger och driver gården, och som också är god vän med kungaparet.

Det kommer troligen att bli en färgsprakande fest där, enligt uppgift till NVP, hovets personal bjuder Kungen på egna uppträdanden och sång.

Kungafamiljen kommer

Exakt vilka som kommer att närvara från kungafamiljen är, i skrivande stund, inte officiellt men att hela kungafamiljen närvarar är inte otroligt.

Hovet, eller Kungliga Hovstaterna som det heter, består av ett stort antal anställda som arbetar åt den kungliga familjen. Däribland Riksmarskalksämbetet, Hovmarskalksämbetet, Ståthållarämbetet, Kungliga Husgerådskammaren och Bernadottebiblioteket och informationsavdelningen.