Sport Publicerad 15:31, 31 januari 2016 Uppdaterad 15:40, 31 januari 2016

När Nacka kommun ska utreda förutsättningarna för en inomhushall för friidrott i Fisksätra, ser Svenska cykelförbundet sin chans, och föreslår en kombinerad hall för friidrott och velodrom.

”Kombinationen friidrott och velodrom är vanlig på kontinenten. Bland annat är den ett år gamla hallen i danska Odense av denna typ. En fördel här är att de båda verksamheterna ofta kan utföras parallellt. Hallens mått gör vidare att den blir attraktiv för andra verksamheter såsom mässor, bolagsstämmor och konserter”, skriver Björn Rundström, på Stockholms cykelförbund, i ett förslag till Nacka kommun.

Fredrik Kessiakoff,  före detta proffscyklist från Saltsjöbaden, numera ledamot i Svenska cykelförbundet,  utvecklar också i ett mejl vad en velodrom skulle betyda för cykelsporten och Nacka: ”Som 15-åring var mina erfarenheter från cykling på trafikerade vägar inte alltid den trevligaste, och jag vet att många idag inte skulle släppa iväg sitt barn ut i trafiken. En velodrom i Stockholmsområdet skulle inte bara erbjuda en otroligt mycket säkrare miljö för både unga och gamla, den skulle även vara en språngbräda för våra framtida cykelstjärnor.”

Bancykel bra komplement
Richard Wendt, ordförande för fritidsnämnden i Nacka, svarar i mejlet, att det låter spännande, men hänvisar till enhetschefen Nadia Izzat för kultur och fritid i Nacka kommun.

För NVP berättar Björn Rundström varför de uppvaktat Nacka kommun:

– I och med att velodromen skulle bli ett komplement i samma arena är det ju lättare att uppvakta en kommun än att bara komma med ett rent äskande om att bygga en velodrom, det handlar ju om avsevärda belopp, säger han.

NVP har försökt att nå Nadia Izzat för en kommentar.

  • Gustav Grändeby

 
Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x