FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Johanna

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
21 juli 2018

Hade 1,6 promille i blodet – frias från sjöfyllerianklagelser

Värmdö 08:12 | 27 november 2015

En 23-åring från norra Storstockholm togs av sjöpolisen på Sandhamn efter att ha flyttat en gummibåt. Men tingsrätten friar och menar att båten inte var i rörelse.

Gummibåten, utrustad för att köras i 15 knop, var förtöjd till en större båt när 23-åringen bestämmer att han ska flytta den. Enligt domen ska 23-åringen av, "gammal vana" ha startat motorn när han förflyttade gummibåten genom att dra sig fram längs relingen på den större båten. Plötsligt tappade han taget och börjar driva bort från bryggan. Polis såg vad som pågick och tog sig ut till gummibåten, bogserade den tillbaka till bryggan och upprättade en anmälan om grovt sjöfylleri

Trots att motorn var igång betraktas båten inte ha varit i rörelse, eftersom att ingen växel låg i. 23-åringen frikänns