Bäddat för hotell vid Grisslinge

FOTO: Värmdö kommun
Näringsliv Publicerad 11:40, 14 november 2015

Ägarna till Villa Soludden har ansökt om att få bygga ut sin konferensanläggning vid Grisslingefjärden till ett hotell.

I Ekvik, mellan Grisslingefjärden och Skeppsdalsström, ligger Villa Soludden. Sedan de nya ägarna tog över anläggningen 2009 har man omvandlat Ekvik Konferens till Villa Soludden, en mindre konferensanläggning.

I dag bedriver man enligt sin hemsida konferenser och möten. Förutom ledningsgrupper tar man även emot större sällskap för olika exklusiva event och fester och aktiviteter som kickoffer, bröllop och födelsedagar.

Satsar på sex dubbelrum
Under de senaste åren har anläggningens kundkrets och beläggning stadigt ökat och nu ansöker ägarna om att få bygga ut till en mer komplett hotell- och konferensanläggning.
En del av utbyggnaden kan ske inom befintlig byggnad, men för att få plats med fler hotellrum behöver man bygga en ny tillbyggnad mot söder.

Mellan byggnaderna tänker man sig en sammanlänkande korridor. Tillbyggnaden ska ha liknande material som den befintliga byggnaden, och ha varierande takfall och fasetterad fasadliv.

Villa Soludden ritades av den finske arkitekten Reijo Hillberg 1990. Huset är i trä, täljsten och glas. 2010-2011 genomgick villan en totalrenovering. I dag finns ett konferensrum, ett sällskapsrum samt 15 övernattningsrum samt en stor brygga. Nu vill man bygga ut det befintliga konferensrummet för att rymma 20 personer, samt även bygga fyra till sex nya dubbelrum.

Samhällsbyggnadskontoret föreslår att ansökan bifalls och att detaljplanen ändras, i dag medger den en konferensbastu, men planutskottet lyfte ut frågan från dagordningen i veckan.

Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x